Volledig scherm
© Peter Vierenhalm

Hartje Breda: op naar de 18.000 deelnemers aan de Singelloop

BREDA - De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

De weg naar de Mols-parking staat deze zaterdagmiddag vol wachtend blik. De parkeerdrukte is groot. Zondag nemen duizenden deelnemers aan de Singelloop bezit van de wegen in en rond het centrum.

Het autoverkeer moet dan buiten het centrum een plekkie zoeken. Het aantal voorinschrijvingen voor deelname aan de 31ste editie van de Singelloop is groot: 16.500. Zaterdag en op de wedstrijddag zelf komen daar de na-inschrijvingen nog bij.

Op de eerste dag van de na-inschrijving in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan is het gezellig druk geweest, aldus een baliemedewerker van de Singelloop. „Het zal me niet verbazen als we 18.000 deelnemers halen. Dat zou een nieuw record betekenen.”

Het oude record staat op 17.700.

Zondag gaan de balies om 9.00 uur open voor een nieuwe lading na-inschrijvers. De eerste lopers (5 kilometer) gaan om 11.00 uur van start. Het loopfestijn wordt afgesloten met de familieloop (16.30 uur).

WhatsApp Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.  

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
710 stemmen