Kim Wevers, Linda Santbergen en Moniek Geurts hebben reden tot lachen. Zij waren er als eersten bij om kaartjes te bemachtigen voor Breda Live.
Volledig scherm
Kim Wevers, Linda Santbergen en Moniek Geurts hebben reden tot lachen. Zij waren er als eersten bij om kaartjes te bemachtigen voor Breda Live. © Steven van Beek

Hartje Breda: lachende gezichten, de kaartjes zijn binnen!

BREDA - De voorverkoop van Breda Live begon zaterdagmorgen. Zowel via de website van het evenement, als een ouderwetse fysieke verkoop bij de VVV aan de Willemstraat in Breda.

Kim Wevers en Linda Santbergen uit Zevenbergen kozen voor de fysieke voorverkoop en kregen de nummertjes één en twee toegewezen van de organisatie. ,,We staan hier sinds kwart voor zeven. We moesten nog een stukje rijden, dus we waren vanmorgen inderdaad al vroeg op!” Ze waren de eersten; tien minuten na hen sloot Moniek Geurts uit Breda zich aan; zij kreeg nummertje drie. ,,We hadden koffie bij ons en broodjes. Dit is een prima plekje om even te ontbijten”, ondervonden zij.

Nummers
Ze staan op de verhoging voor de VVV-vestiging en hebben vanaf hier een idyllisch uitzicht over de fraaie Willemstraat. De drie hebben een gezellig ochtendje en hebben alvast besloten ‘zeker een biertje te doen’ tijdens Breda Live. ,,Oh ja, we moeten nog even nummers uitwisselen!” Kim en Linda zijn hier met een flinke missie. ,,We waren bang dat het digitaal niet zou lukken, we hebben namelijk liefst twintig kaarten nodig. Dus tien ieder. We hebben hulptroepen thuis, maar we vermoedden dat dit de meest zekere optie zou zijn.”

Traditie
Vorig jaar was hun eerste Breda Live. Dat beviel dermate goed, dat ze er vanaf nu een traditie van willen maken. ,,Het viel ons op dat er iets ouder publiek op afkomt. Onze leeftijd, de sfeer was heerlijk. En het sterke programma werkt natuurlijk ook mee.” Toch waren ze nog enigszins verbaasd dat ze de eersten waren. ,,We hadden wel wat slaapzakken ofzo verwacht, maar we waren zowaar écht als eerste!”

Vroeg
Kim en Linda gaan voor één dag, de zaterdag. Ze lepelen het programma moeiteloos op: Waylon, Nick & Simon, ‘de jongens van Tegenwoordig’ (,,Ik bedoel natuurlijk De Jeugd van Tegenwoordig, het was vroeg vanmorgen.”), Racoon, Rondé en natuurlijk Hardwell. Als de voorverkoop daadwerkelijk begint, reikt de rij tot brasserie Nul76. Digitaal gaat het echter ook hard: na 10 minuten is de zaterdag uitverkocht, niet veel later gevolgd door de weekendkaarten.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
20:45
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
647 stemmen