Volledig scherm
© Thinkstock

Gevangenisstraf voor Roosendaalse internetoplichter

ROOSENDAAL - Een 32-jarige man uit Roosendaal is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, voor oplichting. De man bood onder een valse naam computeronderdelen te koop aan via internet. Hij dupeerde negen mensen hierbij. De man liet zijn slachtoffers betalen, maar leverde vervolgens geen product.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding
De rechtbank acht bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting. De rechter vindt een gevangenisstraf op zijn plaats omdat de verdachte in het verleden al meerdere malen veroordeeld is, onder andere voor soortgelijke feiten. De man heeft bij de politie schuld bekend.

Ook het aantal gedupeerden (9), het feit dat de verdachte regelmatig onvindbaar is en een eerder opgelegde taakstraf nooit heeft uitgevoerd speelden een rol in de strafbepaling. De rechter bepaalde daarnaast dat de man aan enkele gedupeerden een schadevergoeding moet betalen.

Leven beteren
Voor het voorwaardelijke gedeelte van de straf geldt een proeftijd van twee jaar. De raadsman gaf tijdens de zitting aan dat de verdachte zijn leven weer op de rit wil krijgen en houden. De rechtbank hoopt dat de proeftijd fungeert als een stok achter de deur die de man ervan weerhoudt in de toekomst weer in de fout te gaan.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
81'
0-0
NECNEC
away logo
home logo MVV MaastrichtMVV
22'
0-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
909 stemmen