Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam
Volledig scherm
Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam © ANP

Extra inzet politie rond Pegida-mars in Breda

BREDA - De gemeente Breda en de politie gaan er niet vanuit dat de Pegida-manifestatie tegen het asielplan zaterdag ontaardt in gewelddadigheden. Meerdere groeperingen hebben tegenacties aangekondigd, waaronder de Anti-Fascistische Aktie in Breda en de landelijke organisatie Laat Ze Niet Lopen.

„We hebben geen signalen ontvangen dat het enorm uit de hand gaat lopen”, zegt politiewoordvoerder Pierre-Ine Mattheussens. In overleg met de gemeente brengt de politie extra mensen op de been, onder wie hondengeleiders, motorrijders en ME’ers. „Te vergelijken met de inzet tijdens een voetbalwedstrijd.”

De gemeente zegt goed voorbereid te zijn. „Wij kijken alleen naar openbare orde en veiligheid en zien in dat kader geen belemmering voor de demonstratie. Het is een Grondwettelijke recht, wij gaan ervan uit dat iedereen dat respecteert.”

De manifestatie begint om 14.00 uur op het Kasteelplein. De route van de aansluitende protestmars wordt geheim gehouden. Elders hebben soortgelijke (tegen)demonstraties tot arrestaties geleid.

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
440 stemmen