Volledig scherm
© Stock.xchnge

Even terug naar de tijd van de nonnen in Hoeven.

HOEVEN – Ruim 500 oud-leerlingen hebben de reünie van de Mariaschool/Lindenlomer zaterdag bezocht. Zelfs de 93-jarige mevrouw Pfaff kwam even langs. En omdat de school in 1921 werd gesticht voor enkel meisjes, was een groot deel van het vrouwelijke geslacht. Een schooltijd met nonnen en lessen catechismus. Maar onder de reünisten ook veel meisjes, jonge vrouwen, jongens en jonge mannen van een leuke afscheidsmusical, schoolkamp en techniekles. Hoeven hoopt eind 2017 een nieuwe brede school te openen. Een 100-jarig jubileum zit er dus niet in.

De gangen en klaslokalen lopen vol. Ook buiten op de speelplaats waar Muzikaèl en het Gezelligheidskoor optreden is het gezellig. Wie had er ooit gewaagd een sigaretje op de cour te roken? Oud-leerkracht Frank Rockx fungeert als gids. (Oud) collega’s als Marijke Franken (77), Margit Kaspers (79) en Hans Verbraak (62, nu wethouder in Roosendaal), komen meegenieten.

Joke Wierikx (66), Willy de Vugt (64), Gerda Brabers (64), Jetje Lauwerijssen (63) zaten er eind jaren ‘50 en ontmoeten elkaar in lokaal groep 3 van de huidige juf Saskia de Wilde. Zuster Boromea leidde indertijd de kleuters en je ging staan als pastoor Van de Pol binnenkwam. Ook Ria Braspenning (uit een gezin van elf kinderen) is van die leeftijd:’ Wij hadden het idee dat het hier allemaal veel groter was. Ik heb heel wat strafregels moeten schrijven hoor.”

Ria Embregts en Agnet Brans (beiden 59):’ Het ruikt nog net als vroeger toen wij hier in de jaren ’60 op school zaten. Wel heel vertrouwd nog. Mooi dat het glas in lood in de klassendeuren is gebleven.’

Live Voetbal

home logo ArsenalARS
EINDE
2-1
ChelseaCHE
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
707 stemmen