Volledig scherm

Eppo-uitgever breidt stripfonds flink uit

BREDA/OOSTERHOUT - De in Oosterhout gevestigde stripuitgeverij Don Lawrence Collection, heeft uitgeverij L overgenomen, het stripfonds van uitgever Luitingh-Sijthoff uit Amsterdam.

Daarmee is de Oosterhoutse uitgever (die eens per jaar in Breda het stripfestival houdt) de grootste onafhankelijke stripuitgever van Nederland geworden.

Eigenaar Rob van Bavel van Don Lawrence Collection, vertelt: "Het stripfonds van Luitingh-Sijthoff viel onder de verantwoordelijkheid van Jacques Post. Toen hij een tijdje geleden bekend maakte met pensioen te gaan, hebben wij onmiddellijk contact opgenomen. Wij vroegen ons af wat er met de strips zou gebeuren, na het vertrek van Post. Hij was eigenlijk de enige die zich binnen de Amsterdamse uitgeverij bezig hield met de strips."

Het bleek dat er niet echt een opvolger was. Van Bavel: "Wij wilden het graag overnemen. Post heeft een prachtig en uitgebreid fonds opgebouwd met auteurs die een goede aanvulling zijn op de circa zestig stripmakers die bij ons zijn aangesloten."

Don Lawrence Collection heeft vooral Nederlandse auteurs in portefeuille die een band hebben met het tijdschrift Eppo dat eens in de twee weken verschijnt bij de Oosterhoutse uitgever.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
900 stemmen