Klopjacht op zwaarbewapende criminelen die uit Breda vluchtten.
Volledig scherm
Klopjacht op zwaarbewapende criminelen die uit Breda vluchtten. © SQ Vision

Eis 18 jaar voor schieten op agenten na plofkraak in Breda

BREDA - Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van achttien jaar geëist tegen de 32-jarige Nederlander Nabil S. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

S. was volgens het openbaar ministerie betrokken bij een schietpartij op agenten in februari 2015. Dat gebeurde nadat deplofkraak gepleegd was op een bankautomaat van ING in Breda. De man heeft via zijn advocaat verzet aangetekend tegen eeneerdere veroordeling tot achttien jaar gevangenisstraf. Hijis voortvluchtig. De Nederlandse politie zette destijds de achtervolging na de plofkraak.

Kalasjnikovs
Via de E19 vluchtten de daders naar Antwerpen. De Nederlandse politie kreeg bij de achtervolging hulp van de plaatselijke politie. Op de Ring in Antwerpen enop de E34 in Turnhout namen de plofkrakers de achtervolgers onder vuurmet kalasjnikovs. De banden van devluchtauto raaktenuiteindelijk lek toen de wagen overeen spijkermat reed. Na afloop van deklopjacht werden drie verdachten in de buurt opgepakt. De politie ging er aanvankelijk van uit dat daarmee alle verdachten ingerekend waren.

Vrijspraak
Laterwerd ook DNA van Nabil S. aangetroffen op een sigarettenpeuk enop een bivakmuts.Zijn advocaat vraagt nu de vrijspraak. Volgens hem is het aangetroffen DNA geen bewijs dat S.op het moment van de schietpartij in de auto zat. De uitspraak van de rechtbank volgtop 16 november.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
723 stemmen