Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd.
Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd. © Ben Ackermans/BD

Doodrijder lerarenechtpaar Rijen verschijnt voor rechter

TILBURG/RIJEN - De 23-jarige Tilburger die aan de Bredaseweg de docent Bert van der Veeken (62) van basisschool De Wereldwijzer en zijn vrouw Henriëtte (59) uit Rijen doodreed, moet maandag voor het eerst voor de rechter in Breda verschijnen.

Tot berechting van de automobilist, die heeft bekend dat hij het onderwijsechtpaar in oktober schepte toen zij de weg overstaken, komt het nog niet. Het politieonderzoek naar het fatale ongeval is nog niet afgerond. Onduidelijk is nog of een mogelijk cruciale getuige is gevonden. De politie was na het onderzoek op zoek naar de getuige die vlak na het ongeluk een deel van het kenteken zou hebben geroepen.

De 23-jarige verdachte heeft volgens de politie bekend dat hij achter het stuur zat van de auto. Mogelijk haalde hij met grote snelheid een bus in. Na de aanrijding, waarbij het stel op slag dood was, vluchtte hij en parkeerde de wagen. Later werd de broer (20) en eigenaar van de auto opgepakt. Diens 23-jarige broer bleek achter het stuur te hebben gezeten.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
715 stemmen