De vrouw stal in totaal 130.000 euro van haar grootvader.
Volledig scherm
De vrouw stal in totaal 130.000 euro van haar grootvader. © ANP

Diefstal van 130.000 euro van opa: OM stelt hoger beroep in

BREDA /OUD GASTEL - Het Openbaar Ministerie wil een hogere straf voor de 36-jarige vrouw uit Oud Gastel die 130.000 euro heeft gestolen van haar opa. Officier van justitie G. Bos heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank in Breda. Die legde vorige week zes maanden celstraf op.

De officier stapt ook naar het gerechtshof omdat bij vindt dat de vrijgesproken echtgenoot van de kleindochter een straf moet krijgen.

De rechtbank acht bewezen dat de kleindochter in vijf jaar tijd stiekem 130.000 euro van de spaarrekening van haar grootvader heeft overgeboekt naar haar eigen rekening.

Toen het inmiddels overleden slachtoffer daar achter kwam, deed hij aangifte. Verbolgen familieleden stellen dat de vrouw meer geld verduisterd, bijna twee ton. Ook zou de auto van haar man met opa's geld zijn betaald.

De kleindochter was gemachtigd geldzaken voor haar grootvader te regelen. Volgens de rechtbank heeft ze 'op beschamende wijze' misbruik gemaakt van het vertrouwen van de bejaarde man en betoonde ze op zitting geen spijt.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
RUST
1-0
PSVPSV
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo AZAZ
47'
0-0
PEC ZwolleZWO
away logo