Volledig scherm
© Thinkstock

Cultuur snuiven tijdens Cultuur Carrousel in Bergen op Zoom (video)

BERGEN OP ZOOM – Ongeveer 750 mensen kwamen zondagmiddag cultuur snuiven in de Bergse binnenstad tijdens de derde editie van Cultuur Carrousel.

Op vijf locaties in de stad lieten artiesten zien wat ze in hun mars hebben. Verschillende genres van kunst en cultuur waren vertegenwoordig. Van jazz- tot popmuziek en van operette tot cabaret, voor ieder wat wils. “Voorheen was er een vast schema. Dit jaar hebben we meer locaties en artiesten. De bezoekers zijn nu vrij om te gaan en staan waar ze willen.“, zegt voorzitter van Cultuur Carrousel Ad Rooms in de foyer van Den Enghel, waar jazzmuziek te horen was.

Ivo Stuijvenberg, Olaf Heijnen en Angelique de Groot traden op in Emma's ijssalon. Jazzband Brandaris was één van de straatorkesten die de aandacht moest vestigen op het evenement.

In het Vestzaktheater in de Moeregrebstraat was een dansvoorstelling van Wilde Mossels, een optreden van BOV en een film van Chillground te zien. In Gebouw-T speelde Laaiend Vuur, Boogie Down en Rick Jonckheere. In het Markiezenhof bracht Kirsten de Bruijn liedjes ten gehore en speelden cabaretiers Loes en Dafne.

Met de opbrengsten van Cultuur Carrousel wordt een goed doel ondersteund. Organisator Lionsclub Bergen op Zoom overhandigde aan het eind van de dag een cheque van zesduizend euro aan stichting Vrienden Hospice de Markies.

Lees het uitgebreide artikel in BN DeStem van maandag

poll

Afspraken met kinderen maken over roken en drinken is zinloos als ouders daar niet streng op toezien.

Afspraken met kinderen maken over roken en drinken is zinloos als ouders daar niet streng op toezien.

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
864 stemmen