Volledig scherm
BNDS Column Ad Pertijs

Column: Mooie tijden

Wie ooit gekoerst heeft inbWest-Brabant krijgt dat ene liedje van Corry Konings nooit meer uit zijn hoofd.Op de zoete klanken van haar hit Mooi was die tijd werd steevast de finale ingezet. Het kan niet anders of het nummer moet door het hoofd van Thomas Dekker hebben gezongen toen hij Thijs Zonneveld het verhaal van zijn wielerleven vertelde. Want hoe beschaamd hij nu ook zegt terug te kijken op alles wat hij uitspookte met doping en meisjes, in de als een trein lezende biecht Mijn gevecht voel je op elke pagina vooral de herinnering aan een mooie tijd.

Koersen winnen en meisjes het bed in krijgen, daar draaide het om. Met het eerste kreeg hij bij de profs meer moeite dan met het andere. Gelukkig was er doping. De hele wereld is geschrokken van de verhalen die Dekker vertelt in het boek. En terecht. Bij topsport stel je je iets anders voor. Maar om Dekker nu te omarmen als slachtoffer van een systeem gaat ook weer veel te ver. Thomas hunkerde al ver voor de profs naar alle vormen van genot.

In zijn laatste jaar als amateur was hij samen met vriend Bas Giling uitgenodigd voor de Amstel Curaçao Race. De koers interesseerde hen niet. Een andere dagelijkse wedstrijd wel: meisjes scoren. Beachboys Bas en Thomas waren er maar druk mee. De strijd om de dochter van Corry Konings gold als de koninginnenrit en werd glansrijk gewonnen door Thomas.

Thomas Dekker valt inmiddels op oudere vrouwen, laat hij weten in zijn boek. Het jetset-leven met de 51-jarige gefortuneerde Amerikaanse Nathalie zit hem als gegoten. Niks om je voor te schamen. Je kunt treuren om een vergooide wielercarrière, maar het blijven mooie tijden.

Ach, waarom zou je Corry Konings uit je hoofd willen zetten?

poll

Afspraken met kinderen maken over roken en drinken is zinloos als ouders daar niet streng op toezien.

Afspraken met kinderen maken over roken en drinken is zinloos als ouders daar niet streng op toezien.

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
864 stemmen