Volledig scherm

Clubs Wouwse Plantage staan op straat

WOUWSE PLANTAGE - Zondag hebben ze nog eenmaal goed feestgevierd in hun café d’Ouwe Schuur in Wouwse Plantage. Gisteren haalden Cees de Groen en Conny van Turnhout de zaak volledig leeg. De sleutels van het laatste café van De Pin gaan vanwege een faillissement naar Frank Valckx van restaurant Kwizien aan de Schouwenbaan.

Hij is de nieuwe huurder en maakt van d’Ouwe Schuur een bistro, waar geen plaats is voor een biljart en een bar.
De nieuwe bestemming is een dikke streep door de rekening van de verenigingen die er thuis zijn. Visclub de Slokkers en RTC Zomerlust vrezen voor hun bestaan. De spaarkasclub heeft een opheffingsbijeenkomst belegd en biljartclub BiljartPoint hoopt terecht te kunnen in een Roosendaals café. „Het café was ons pensioen, dat zijn we kwijt”, zegt Cees de Groen. „Voor de clubs is dit heel erg. Die laten ons weten dat ze hier graag thuis waren. Wij delen hun zorgen voor de toekomst.”
De nieuwe uitbater Frank Valckx roept op tot kalmte in het dorp. „Het klopt dat we zeker een paar maanden dicht zijn vanwege een verbouwing. Daarna weten we nog niet hoe het precies gaat. De clubs zijn welkom om met ons te praten.”

Lees dinsdag meer hierover in BN DeStem

poll

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
682 stemmen