Omwonenden hebben spandoeken opgehangen.
Volledig scherm
Omwonenden hebben spandoeken opgehangen. © Hélène Schenk

Buurt is hostel Night Flight Breda beu: 'Tijd voor actie'

BREDA - Omwonenden van Breda Night Flight aan de Nijverheidssingel hebben spandoeken aan hun balkons gehangen om hun ongenoegen te uiten over de overlast die ze van de gasten van het hostel zeggen te ondervinden. "We zijn het beu.

Het is tijd voor actie", motiveert woordvoerster Patricia van den Boogaart. "We wilden er samen uitkomen, proberen tot afspraken te komen met het hostel, maar ze hebben de deur naar overleg dichtgegooid", zegt ze. "Een uitnodiging voor een gesprek op 15 augustus is afgeslagen. Dus moeten we nu naar andere middelen grijpen."

Een brainstorm met bewoners heeft een aantal teksten opgeleverd die nu te zien zijn op spandoeken: 'Nachtrust is een hel, weg met het hostel', 'Geen overlast op straat, als je bij het hostel slapen gaat', 'We worden niet blij, van nachtelijke stampij' en 'Hostel gasten opgelet, wij liggen reeds op bed'.

Manager Tina Otero was vrijdagmorgen nog niet bereikbaar voor een reactie. De gemeente Breda reageert later vandaag. Bij de politie is de afgelopen maand slechts één melding binnengekomen over één incident dat mogelijk verband houdt met overlast in de omgeving.

Lees zaterdag meer over het hostel en zijn buren in BN DeStem.

Volledig scherm
© rgbstock.com
De buren hebben spandoeken opgehangen.
Volledig scherm
De buren hebben spandoeken opgehangen. © Hélène Schenk
Omwonenden van het hostel hebben spandoeken opgehangen.
Volledig scherm
Omwonenden van het hostel hebben spandoeken opgehangen. © Hélène Schenk
  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.