Volledig scherm
© ThinkStock

Bussen rijden straks gewoon weer door centrum van Oudenbosch

OUDENBOSCH - Busmaatschappij Arriva is er niet op uit om haar bussen niet meer door de dorpscentra te laten rijden.

Zodra de werkzaamheden aan de Rijpersweg in Oud Gastel klaar zijn, keren de busdiensten weer terug over deze buslijn. Plannen om Oudenbosch de mijden, zodra de Zuidelijke Omlegging Oudenbosch (ZOO) gereed is, heeft Arriva evenmin.

VDG-raadslid Gert Logt was er evenwel niet gerust op. Omdat buslijn 311 begin dit jaar al uit de centrumstraten van Hoeven verdween en in het voorjaar de bussen ook Oud Gastel links lieten liggen vanwege wegwerkzaamheden, stelde hij het college vragen over het busvervoer in de toekomst.

Arriva was volgens het gemeentebestuur wel van plan geweest om in Oud Gastel door hartje dorp te blijven rijden en dan de Parallelweg-Noord te nemen, maar dat gaf veel problemen en beschadiging van het smalle wegprofiel. Daarop is besloten via de provinciale weg naar Stampersgat te rijden. Volgens burgemeester en wethouders is de omleiding weldrag niet meer van kracht. De rioleringswerkzaamheden aan de Rijpersweg als gevolg van nieuwbouwwijk Oud Gastel-Noord zijn zo goed als gereed.

Nadat de ZOO klaar is blijven de bussen ook gewoon door de kern van Oudenbosch rijden.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo