Volledig scherm
© Foto Rob de Haas - Mainstay Media Breda

Buschauffeur overvallen door man met mes in Cornelis Florisstraat in Breda

BREDA - Een man met een mes heeft woensdagavond na half twaalf een buschauffeur overvallen aan de Cornelis Florisstraat in de wijk Geeren in Breda. De man zou de stadsbus lijn 4 gewenkt hebben om te stoppen bij een halte waarna hij met een mes de chauffeuse van de stadsbus overviel. 

Het is niet duidelijk of de man met een buit is ontsnapt. In bus zaten de chauffeur en een vrouwelijke passagier. 

Signalement
Het betreft een blanke, kalende man van ca. 50 jaar. Hij is ca. 1 meter 85 lang en droeg tijdens de overval een donkere trui. Na de overval is hij te voet weggevlucht richting de Joris Nempestraat.

De politie heeft de mogelijke vluchtroute van de man nog met een speurhond nagelopen maar tot nu toe zonder resultaat.

Getuigen
De politie heeft getuigen gehoord en de camera beelden van de bus veiliggesteld evenals camerabeelden van een particuliere bewakingscamera in de omgeving.

Collega’s van de vrouw zijn erg geschrokken en kwamen dan ook naar de locatie van de overval om hun collega een hart onder de riem te steken.

Na een reeks overvallen in de regio Tilburg zijn daar de bussen 's avonds voorzien van een beveiligingsmedewerker. In de stadsbus in Breda was deze op moment van de overval niet aanwezig.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.