Volledig scherm
EPA

Burger King wil toch mast van 45 meter bij vestiging langs A16 bij Breda

BREDA - Burger King legt zich niet neer bij het besluit van de gemeente Breda dat er geen reclamemast van 45 meter hoog mag komen bij een beoogde nieuwe vestiging aan de A16. De fastfoodketen heeft inmiddels beroep tegen het besluit aangetekend bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant. 

Het Bredase college houdt ondertussen voet bij stuk en kreeg woensdag de gevraagde steun van de gemeenteraad in de kwestie. Burger King – nu zonder filiaal in Breda – wil een vestiging openen op Bagven Park, naast de carpoolplaats tussen de A16 en de A58.

Die vestiging zelf is geen probleem, maar het bestemmingsplan laat volgens het college niet toe dat er ook een 45 meter hoge reclamemast komt, zoals Burger King graag wil. De hoogte mag op die plek slechts 12 meter zijn, aldus het college.

Burger King verzet zich daartegen en wijst onder meer op de meubelboulevard (aan de andere kant van de A16) en op Breepark aan de A27 waar wel hoge masten staan, onder meer van concurrent McDonald's.

De gemeente stelt echter dat dat grootschalige terreinen zijn met andere bestemmingsplannen. Bagven Park is slechts een klein gebied.

Lees meer in BN DeStem van vrijdag

poll

School in Den Bosch had seksspelletjes onder leerlingen veel eerder moeten signaleren.

School in Den Bosch had seksspelletjes onder leerlingen veel eerder moeten signaleren.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
339 stemmen