Volledig scherm
© Thinkstock

Bredase verdachte van mensenhandel aangehouden in Den Bosch

DEN BOSCH – Na een maandenlang onderzoek heeft de politie dinsdag vier verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel. De politie heeft in dit onderzoek samengewerkt met de Roemeense politie en het Openbaar Ministerie, werd woensdag bekendgemaakt.

Wijkagenten in Den Bosch hoorden dat er vanuit een pand in het centrum illegale prostitutie zou plaatsvinden. Onderzoek leidde vervolgens naar een 28-jarige Roemeense inwoner van Breda, de vermoedelijke leider van een organisatie die Roemeense vrouwen illegaal liet prostitueren en hen uitbuitte. In zijn woning werd ook zijn 26-jarige Roemeense vrouw aangehouden.

Roemenië
Later werden nog een 34-jarige man en een 25-jarige Roemeense vrouw uit Veldhoven aangehouden. Ook op diverse plaatsen in Roemenië werd huiszoeking gedaan en zijn er mensen aangehouden. Meerdere vrouwen die vermoedelijk slachtoffer zijn van de mensenhandelaars, zijn opgevangen.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.