ANP Photo
Volledig scherm
ANP Photo

Bredaas joch dupe van echtscheiding

BREDA - Ja, het kind is de dupe van de vechtscheiding van het Bredase stel, zei officier van justitie Pauline Lanslots. Maar bewijs dat vader en zijn ex het kind hebben mishandeld, kon ze niet vinden. Ondanks de eigen verklaring van het kind.

De relatie tussen het joch van tien en zijn vader lijkt wel kil. Hij liep in 2014 ook in weg bij zijn vader, naar het huis van zijn moeder. Daarnaast wilde hij een keer niet mee met zijn vader, toen die hem kwam ophalen. En er zou een schriftje zijn, waarin de jongen schreef dat hij bang voor zijn vader was, dat hij hem schopte, sloeg en aan zijn oren en haren trok. Maar niemand op school had ooit iets raars aan het kind gezien en ook de huisarts heeft nooit enig letsel geconstateerd.

Lanslots kon alleen nog vrijspraak eisen. De ondersteunende verklaringen van de nieuwe partner van de ex van de verdachte waren namelijk ook nog wisselend. „Keihard leugenachtig”, noemde advocate Suzian van Fraaijenhove het. Ook Van Fraaijenhoven wilde vrijspraak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
215 stemmen