Volledig scherm
© Thinkstock

'Breda pakt achterstand op school goed aan'

BREDA - De inspectie van Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt het Bredase voor- en vroegschoolse educatie (vve) beleid een groot compliment waard. Dat blijkt uit onderzoek.

Met vve worden de maatregelen bedoeld die onderwijsachterstanden verminderen bij de start van groep drie op de basisschool.

De conclusie van het onderzoek dat gedaan is voor het schooljaar 2015-2016, luidt dat er een enorme kwaliteitsslag is gemaakt. "In de gemeente Breda is de kwaliteit van het gemeentelijk beleid voor- en vroegschoolse educatie volledig op orde. Partners tonen een grote mate van bereidheid om intensief met elkaar samen te werken en zich gezamenlijk in te spannen voor kwalitatief goede voor- en vroegschoolse educatie", aldus de inspectie.

Wethouder Miriam Haagh is tevreden: "Wat een prachtig resultaat van het rapport van de onderwijsinspectie. We werken er samen met onze onderwijs- en kinderopvangpartners keihard aan om onze jong(st)e inwoners een goede start te geven en een achterstand bij de start op het basisonderwijs te voorkomen."

Live Voetbal

home logo BulgarijeBUL
EINDE
2-0
NederlandNED
away logo
home logo LuxemburgLUX
90'+4'
1-3
FrankrijkFRA
away logo
home logo ZwedenZWE
EINDE
4-0
Wit-RuslandWRU
away logo

poll

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
743 stemmen