Volledig scherm
© Thinkstock

'Breda pakt achterstand op school goed aan'

BREDA - De inspectie van Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt het Bredase voor- en vroegschoolse educatie (vve) beleid een groot compliment waard. Dat blijkt uit onderzoek.

Met vve worden de maatregelen bedoeld die onderwijsachterstanden verminderen bij de start van groep drie op de basisschool.

De conclusie van het onderzoek dat gedaan is voor het schooljaar 2015-2016, luidt dat er een enorme kwaliteitsslag is gemaakt. "In de gemeente Breda is de kwaliteit van het gemeentelijk beleid voor- en vroegschoolse educatie volledig op orde. Partners tonen een grote mate van bereidheid om intensief met elkaar samen te werken en zich gezamenlijk in te spannen voor kwalitatief goede voor- en vroegschoolse educatie", aldus de inspectie.

Wethouder Miriam Haagh is tevreden: "Wat een prachtig resultaat van het rapport van de onderwijsinspectie. We werken er samen met onze onderwijs- en kinderopvangpartners keihard aan om onze jong(st)e inwoners een goede start te geven en een achterstand bij de start op het basisonderwijs te voorkomen."

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.