Volledig scherm

'Breda moet energieverbruik halveren'

BREDA - De natuur- en milieuvereniging Markkant is een petitie-actie begonnen om de gemeente Breda op te roepen nog energiezuiniger te worden. "We willen dat de gemeente Breda het stroomgebruik halveert", zegt Dorine Verheijden-Lels van Markkant in Breda. "We zijn op petitiestarter, een campagneplatform van Greenpeace, gestart met de actie.

Greenpeace heeft de petitiestarter mogelijk gemaakt, maar het gaat om onze actie. Wij voeren de campagne, niet Greenpeace." Markkant vindt dat de gemeente Breda nog beter kan op energiegebied. Verheijden-Lels: "De gemeente is al goed bezig, maar het kan nog beter. Zo stellen we voor de helft van de straatlampen na 00.00 uur uit te zetten. Ook kunnen de lampen dimmen tussen middernacht en vroege ochtend. En verlichting van monumenten kan na middernacht uit. Je bespaart niet alleen op energie, maar donkerte biedt ook rust voor de natuur. Het is onder meer goed voor de vogels en de nachtdieren."

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.