Volledig scherm
© Christian Traets/Maric Media

Brand na blikseminslag in woning in Roosendaal

ROOSENDAAL - In een woning aan de Reginadonk in Roosendaal is in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens de onweersbuien de bliksem ingeslagen.

De brandweer ontving rond 23.30 uur de melding. De bliksem zou in het dak zijn ingeslagen en vervolgens is er brand ontstaan.

Vanuit het dak kwam veel rook. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat de brand in het dak zat. De brandweer heeft vervolgens een hoogwerker ingezet. Er werden dakpannen van het dak gehaald, waarna de brand is geblust.

Volgens een omstander lagen de bewoners te slapen en zou ze niks gemerkt hebben. Niemand raakte gewond bij de brand.

Een buurtbewoonster schrok zich rot toen zij een harde knal hoorde. Enkele woningen aan de Reginadonk zaten zonder stroom. AlleeWonen en stichting Salvage zijn door de brandweer ook ter plaatse gevraagd.

Hoe groot de schade is, is niet bekend.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.