Peter Dictus, een van de winnaars van de Brabant Bokaal. Archieffoto Else Loof/het fotoburo.
Volledig scherm
Peter Dictus, een van de winnaars van de Brabant Bokaal. Archieffoto Else Loof/het fotoburo. © Else Loof / Fotoburo

Brabant Bokalen toegekend aan vrijwilligers

Gerard en Corrie van Beurden, Peter Dictus en Cor Swanenberg zijn de winnaars van de Brabant Bokalen, toegekend door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur.

Het echtpaar Van Beurden uit Raamsdonk krijgt de prijs voor hun inzet voor Landgoed het Broeck in Raamsdonk, waar volgens de jury zorg voor erfgoed, cultuur en natuur op unieke wijze samenkomen.
Ook Peter Dictus uit Zundert verdiende een bokaal met zijn bijdrage aan de amateur- en professionele podiumkunsten. De derde prijswinnaar, Cor Swanenberg uit Berlicum, ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de Brabantse taal- en muziekcultuur.

De prijs werd vandaag toegekend, maar de winnaars moeten nog even wachten voor ze de bokalen in handen hebben. Op 14 november reikt Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant de Brabant Bokalen 2016 uit. De uitreiking vindt plaats om 15:00 in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
723 stemmen