Volledig scherm
© Ramon Mangold/het fotoburo

Bordeel in Breda vangt bot bij rechter

BREDA - De gemeente Breda blijft aan het langste eind trekken in de juridische strijd rond de sluiting van Club Reeperbahn, het bordeel aan de Bredase Belcrumweg. De echtgenote van de eigenaar, Juan Carlos Reina, was naar de rechter gestapt in een poging de club op haar naam te laten zetten en zo met de seksclub een hernieuwde start te maken. De gemeente had haar verzoek eerder afgewezen, erop wijzend dat Reina en zijn vrouw met elkaar getrouwd zijn.

Via een spoedprocedure bij de rechtbank probeerde ze alsnog haar zin te krijgen, maar ook daar vangt ze vooralsnog bot.

De rechtbank weigert uitspraak te doen omdat er geen spoedeisend belang zou zijn. De echtgenote beweerde dat door de sluiting van de club ze financieel in problemen dreigt te komen, maar de rechtbank 'acht het niet aannemelijk' dat de vrouw te weinig geld heeft om de uitspraak in de rechtszaak die in mei behandeld wordt, af te kunnen wachten.

De raadsman van de echtgenote, Corné Spitters, noemt de opstelling van de rechtbank 'buitengewoon teleurstellend', maar houdt hoop voor zijn cliënt. "Dit zegt niets over de uitspraak in mei."

Club Reeperbahn werd in 2014 gesloten omdat bij een politiecontrole een van de werkzame meisjes niet over alle vereiste papieren beschikte. De gemeente besloot direct het bordeel te laten sluiten.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.