Marjolein van der Meer Mohr. De burgemeester van Rucphen.
Volledig scherm
Marjolein van der Meer Mohr. De burgemeester van Rucphen.

BOA's Rucphen krijgen een eigen werkgebied

RUCPHEN - De drie Buitgenwoon Opsporings Ambtenaren (BOA's) in Rucphen worden niet langer meer ingezet in de hele gemeente, maar werken voortaan in een of meerdere specifieke kernen of wijken. Het nieuwe werkgebied van de BOA's is afgestemd op de geografische indeling van de Rucphense wijkagenten.

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr denkt dat het voor de inwoners prettiger is dat zij een vast en herkenbaar aanspreekpunt hebben als de BOA's in bepaalde gebieden actief zijn. ''Wij vinden het belangrijk dat de onze mensen zichtbaar op straat zijn en dat de inwoners hen kennen. Omgekeerd kunnen onze ambtenaren meer kennis op doen van de wijk en de mensen die er wonen. Als gemeente zetten wij actief in op toezicht en handhaving'', zegt de burgemeester.

Rucphen heeft drie geografische gebieden voor de BOA's. Sofie de Bruijn gaat de dorpen Rucphen en Zegge doen, Luuk van Beers wordt verantwoordelijk voor Sprundel en Schijf en Jamie-Lee van As krijgt St. Willebrord als werkgebied.

De burgemeester is overigens zeer tevreden over de preventieve maatregelen die de BOA's en de politie in de aanloop naar de jaarwisseling hebben genomen. Mede daardoor hebben er zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan en is de schade aan openbare objecten beperkt gebleven tot 2.000 euro. ''Dit is lager dan voorgaande jaren en dat is een positieve ontwikkeling. Wij zijn ook wel eens boven de 10.000 euro uitgekomen, maar dit jaar ben ik vooral trots'', zegt de burgemeester.

  1. 'Patricia Paay is een leugenaar die mij door slijk heeft gehaald'

    'Patricia Paay is een leugenaar die mij door slijk heeft gehaald'

    ,,Ze heeft een jaar lang alles bij elkaar gelogen. Patricia Paay is een pathologische leugenaar. Ze wist vanaf het begin af aan dat ze kansloos was, maar ze heeft wel een jaar lang mijn naam door het slijk gehaald.'' Aldus ondernemer Maarten Oostvogel, die vandaag van de rechter in Haarlem te horen kreeg dat hij niet alsnog een ton achterstallig 'salaris' moet overmaken aan Patricia Paay, met wie hij een pantylijn exploiteerde. 

poll

Als de Onderzoeksraad concludeert dat veel vuurwerk onveilig is, moet het verboden worden

Als de Onderzoeksraad concludeert dat veel vuurwerk onveilig is, moet het verboden worden

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
94 stemmen