Volledig scherm
© ANP

Bestuur D66 Roosendaal stapt per direct op

Roosendaal - Het complete bestuur van D66 in Roosendaal met heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd.

Dat heeft het driekoppige bestuur van de Roosendaalse oppositiepartij bekend gemaakt aan het landelijk bestuur van D66.

De reden voor het plotselinge vertrek is nog niet bekend. Wel gingen er al langere tijd geruchten dat het niet boterde tussen het bestuur en de twee fractieleden in de gemeenteraad. Inmiddels oud-voorzitter Rob van Beek heeft dat echter ontkend.

Voor de zomer was er ook al gerommel binnen de partij, toen fractieleider Alex Raggers en raadslid Harm Emmen burgerraadslid Marty Braat de deur wezen. Tweede burgerraadslid Radboud van der Linden stapte uit eigen beweging op.

Het landelijke partijbestuur heeft het regiobestuur van D66 in Noord-Brabant gevraagd om tijdelijke bestuurstaken op zich te nemen. Binnenkort wordt de complete Roosendaalse afdeling bij elkaar geroepen om de kwestie te bespreken en een nieuw bestuur aan te stellen. Wanneer die bijeenkomst plaatsvindt, is nog niet bekend.

Lees maandag meer in BN DeStem, editie Roosendaal.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.