Koej kan met z’n ribeye en rumpsteak misschien klinken als een ruige mannentent, het nieuwe pop-uprestaurant in Bergen op Zoom valt ook bij de dames in de smaak.
Volledig scherm
Koej kan met z’n ribeye en rumpsteak misschien klinken als een ruige mannentent, het nieuwe pop-uprestaurant in Bergen op Zoom valt ook bij de dames in de smaak. © Chris van Klinken / het fotoburo

Bergen op Zoom tikt Koej weer op de vingers vanwege geluidsoverlast

BERGEN OP ZOOM - Het moet klaar zijn met de geluidsoverlast van Koej. De gemeente Bergen op Zoom heeft het restaurant aan de Zuidzijde Haven een tweede en laatste waarschuwing opgelegd.

Bij een volgende overtreding kan het bedrijf een dwangsom tegemoet zien. Het restaurant werd in maart ook al op de vingers getikt. Omwonenden gaven aan last te hebben van onder andere te harde muziek.

Mocht Koej opnieuw in de fout gaan, dan kan het bedrijf een rekening van 5.000 euro per overtreding tegemoet zien. Die kan twee keer worden opgelegd.

Geluid
Als het geluid daarna nog niet binnen de perken blijft, wordt de dwangsom verhoogd naar 7.500 euro per overtreding. Ook die kan volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander twee keer worden opgelegd.

Volgens een van de initiatiefnemers komen de klachten dit keer niet van de naaste buren, maar van de mensen die boven het restaurant wonen. "Het gaat over het geluid in de tuin. Maar we geven daar geen stampfeesten, we draaien zachte loungemuziek. Dat hoort nu eenmaal bij horeca."

Het restaurant baalt van de nieuwe klachten.

Lees meer in BN DeStem van vrijdag.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
708 stemmen