Het Hooihuis in Roosendaal heeft het beste terras van 2016. Foto peter van trijen / pix4profs
Volledig scherm
Het Hooihuis in Roosendaal heeft het beste terras van 2016. Foto peter van trijen / pix4profs

Beleef het ín Roosendaal of vooral buiten de kern bij Rosada en recreatiepark De Stok? (stelling)

ROOSENDAAL - Terras Hooihuis is de beste van het land. Is dit het tweede lokkertje buiten de binnenstad? De grootste trekpleister van Roosendaal? Dat is werkelijk Rosada, met naar schatting 30.000 bezoekers in een druk weekeinde. Tijdens Pinksteren kwamen er zelfs 60.000 naar het outlet winkeldorp aan de rand van de stad.

Sinds de opening (op 1 november precies tien jaar geleden, red.) wordt er in Roosendaal gezocht naar de samenhang tussen Rosada en de binnenstad. Deze is nog niet gevonden. Een poosje heeft er een bus gereden, maar deze had meer lege stoelen dan volle. Veel verder dan verwijzingen in publicaties over en weer zijn ze nog niet gekomen.

Nu het terras van restaurant Het Hooihuis deze week is uitgeroepen tot het beste van Nederland, zijn Rosada en recreatiepark De Stok twee lokkertjes voor de koopjesjagers die recreatie steeds meer als een breed begrip zien. 

"Ieder zijn meug. Moeder shopt met dochter, terwijl vader en zoon karten", zegt Ewald Sieben van Sieben Recreatie, die zich als eerste ondernemer op De Stok vestigde. "Het Hooihuis werd ook voor gek verklaard dat hij hier ging zitten, het blijkt de beste plek te zijn."

Lees woensdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo ArsenalARS
EINDE
2-1
ChelseaCHE
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
680 stemmen