Bart Suijkerbuijk
Volledig scherm
Bart Suijkerbuijk © Chris van Klinken / hetfotoburo

Bart Suijkerbuijk verlaat Steenbergse politiek, zetel gaat terug naar VVD

STEENBERGEN - Raadslid Bart Suijkerbuijk van de Volkspartij verlaat de Steenbergse politiek. Door zijn vertrek krijgt de VVD er een zetel bij.

Aanvankelijk wilde Suijkerbuijk na zijn raadsperiode, in 2018, vertrekken uit Steenbergen. Maar hij verkocht zijn huis sneller dan verwacht en heeft geen andere woonruimte in Steenbergen kunnen vinden. Daarom verhuist hij binnenkort al naar Rotterdam, om dichter bij zijn werk en studie te zijn.

„Het is wat het is”, zegt fractievoorzitter Michel Lambers van de Volkspartij. „We zitten er wel mee. Onze relatie met Bart was goed. Het is heel jammer dat het zo is gelopen.”

Zetel terug naar VVD
Bart Suijkerbuijk kwam in 2014 in de raad voor de VVD. Hij volgde Kruislandse ondernemer Nicky Broos op die opstapte omdat de bestuurskwestie rondom voormalig burgemeester Saskia Bolten hem bleef achtervolgen. In december 2015 stapte Suijkerbuijk uit onvrede over de koers van de VVD over naar de Volkspartij. Die partij had daardoor vier zetels en was meteen de grootste oppositiepartij in de raad.

Met het vertrek van Suijkerbuijk gaat zijn zetel nu terug naar de VVD. Fractievoorzitter Kees Gommeren: „Ik ben blij dat we onze zetel terug hebben.”

Lees woensdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
1-0
NECNEC
away logo
home logo MVV MaastrichtMVV
EINDE
0-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
925 stemmen