Bij een voorstelling in het openluchttheater is de sfeer altijd goed in het Vrouwenhof, maar daarna gaat het vaak mis.
Volledig scherm
Bij een voorstelling in het openluchttheater is de sfeer altijd goed in het Vrouwenhof, maar daarna gaat het vaak mis. © archief bn destem

'Barbaren moeten wegblijven uit Vrouwenhof Roosendaal'

ROOSENDAAL - De grootste zorg van medewerkers van Roosendaals openluchttheater is: hoe houden we het heel? Een pakket aan maatregelen wordt genomen.

Bij het gemeentelijke project ‘Vitale wijken en dorpen’ is 85.000 euro gevraagd voor een uitgebreid plan om het theater te omheinen met boomstammen die recht in de grond worden geplaatst. Vrijwilliger Ton Harmsen heeft tegen deze rij palen een grote rij bomen gepland die, eenmaal volgroeid, de taak van de palen overneemt. „We krijgen dan twee poorten. Verder kan niemand er komen. Zo moet het heel blijven.” Woordvoerder Fleur van der Plas heeft meer maatregelen in gedachten. „Zoals het uitbreiden van het gebied van de buurtpreventie Burgerhout met het park. Camera’s kunnen helpen. En wat denk je van een verbod om hier te verblijven, zoals in het Emile van Loonpark? Wij hebben het idee dat het gespuis van daar onze kant uit is gekomen. Wij willen hier ook best zo’n verbod.”

Lees zaterdag meer hierover in BN DeStem

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo