Volledig scherm
© ANP

Aanklager Lucas van Delft niet vervolgd voor valse doodsbedreigingen

BREDA - Officier van justitie Lucas van Delft wordt niet vervolgd voor het doen van een valse melding over doodsbedreigingen aan zijn adres. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten. De melding leidde tot maatregelen om hem en zijn gezin te beveiligen.

Nadat duidelijk werd dat Van Delft waarschijnlijk zelf de melding had gedaan, is een strafrechtelijk onderzoek gestart en werd hij door het OM geschorst. Van Delft stond onder grote druk toen hij de bedreigingen doorgaf.

Gezien de omstandigheden heeft het landelijk parket de zaak geseponeerd. Bij dat besluit is meegewogen dat Van Delft door zijn werkgever, het OM, is gestraft. Hij wordt twee jaar niet meer ingezet als officier van justitie en hij gaat bij een ander parket werken. Ook is hij teruggezet in salaris en heeft de aanklager spijt betuigd.

Van Delft meldde vorig jaar onder een valse naam dat mensen van plan zouden zijn om hem te liquideren.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.