Plan ZonneVeste, Jan Schouw
Volledig scherm
Plan ZonneVeste, Jan Schouw

Aandelen in zonnepanelen Nieuwe Veste Breda binnen 62 uur uitverkocht

BREDA - Het liep storm op de aandelen van het zonne-energieproject ZonneVeste, waarbij 1.100 zonnepanelen op het dak van de Nieuwe Veste worden geplaatst. Met 239 deelnemers werd in 62 uur 316.950 euroopgehaald. Om hetproject te laten slagen was 315.000 euro nodig. Meedoenkon vanaf 25 euro.

Het initiatief om het dak van vierduizend vierkante meter vol te leggen met zonnepanelen kwam van de lokale energiecoöperatie BresBreda, de gemeente Breda en de Nieuwe Veste. Afgelopen woensdag werd er een informatieavond gehouden over het plan.

Op de website van het crowdfundingsproject schrijven de deelnemers vol lof over het plan. "Goede investering in het milieu van de toekomst, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen!", schrijft investeerder Hendrik. "Zelf gebruik ik al groene stroom, maar door de prachtige bomen voor mijn huis zijn zonnepanelen op mijn eigen dak niet rendabel. Zonne-energie heeft de toekomst en daarom investeer ik in zonne-energie", geeft de familie Lefeber als reden op om te investeren in het project.

Impressie ZonneVeste
Volledig scherm
Impressie ZonneVeste

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo