Volledig scherm
Anja van Loon staat veertig jaar voor de klas. Haar hart ligt bij de groepen 1 en 2. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

40 jaar voor de klas: juf Anja snakt nog niet naar pensioen

HUIJBERGEN - Juffrouw Anja van Loon heeft er na veertig jaar voor de klas staan nog steeds even veel zin in als toen ze in 1976 begon als kleuteronderwijzers bij kleuterschool ‘t Schoentje in Huijbergen. „Ik snak nog lang niet naar mijn pensioen,” zegt de 60-jarige Bergse.

In 1976 was het moeilijk om een baan te vinden in het onderwijs. Toch werd ze aangenomen toen ze reageerde op een vacature voor een kleuterjuffrouw in Huijbergen. En ze is er haar hele schoolcarrière gebleven.

Toen de kleuterschool opging in de Huijbergse basisschool Ste. Marie bleef ze voor de klas staan voor de groepen 1 en 2. „Ik heb een jaar groep 4 gedaan, maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn hart ligt bij het jonge kind. Je staat helemaal aan de basis om van deze jonge kinderen fijne mensen te maken.”
Ze zag hoe de kleuters door de jaren heen steeds mondiger werden. Dat ziet zij als iets positiefs. „Veertig jaar geleden waren de kleuters nog een beetje stil en verlegen. De kleuters van nu stralen en ze laten merken of ze iets wel of niet leuk vinden.”

poll

Als ik zonder handbagage sneller door mag lopen op Schiphol, dan neem ik bijna niets meer mee.

Als ik zonder handbagage sneller door mag lopen op Schiphol, dan neem ik bijna niets meer mee.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
44 stemmen