Drukte bij de exposities van BredaPhoto in het centrum van Breda. - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs -
Volledig scherm
Drukte bij de exposities van BredaPhoto in het centrum van Breda. - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs -

2,5 miljoen euro voor Bredase kunstorganisaties

BREDA - BredaPhoto, Podium Bloos, stichting De stilte en Club solo in Breda krijgen van de provincie bij elkaar 2,5 miljoen euro. Moti, Graphic Design Festival, KOP, Electron en Van Gogh Zundert delen niet mee in de kunstgeldenvan de Provincie Noord-Brabant.

De Stilte
Jeugddansgezelschap De Stilte krijgt van de provincie 1,4 miljoen euro. Het doel van de stichting is onder meer om kinderen in aanraking te brengen met dans, de productie en presentatie van dansvoorstellingen. De Adviescommissie Kunsten van de provincie vindt dat De Stilte een 'waardevolle, zeer goede bijdrage levert aan het aanbod van professionele jeugddans in Brabant'.

Club Solo
Club Solo krijgt een bedrag van 120.000 euro. Club Solo is een kunstenaarsinitiatief die solotentoonstellingen presenteert.

BredaPhoto
BredaPhoto kan zes ton tegemoet zien. De Adviescommissie oordeelt dat BredaPhoto zich landelijk heeft ontwikkeld tot een ' belangwekkend en interessantknooppunt voor hedendaagse fotografie'. 'De organisatie slaagt erin de internationale fotografietop in Breda te presenteren, maar ook de talenten van de toekomst.'

Bloos
Met Podium Bloos lijkt het alsof Brabant er een productiehuis bij heeft, zo oordeelt de Adviescommissie.'In brede zin, ook met jongeren, wordt aan talentontwikkeling gedaan, waarbij Bloos talrijke samenwerkingsverbanden onderhoudt.' Bloos kan 380.000 euro tegemoet zien.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Tom Dumoulin heeft met winst in de Giro Nederland weer op de wielerkaart gezet

Tom Dumoulin heeft met winst in de Giro Nederland weer op de wielerkaart gezet

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
721 stemmen