Volledig scherm
© Thinkstock

16 keer storing vanwege spoorlopers in West-Brabant

ETTEN-LEUR - Treinstations in West-Brabant hadden in de periode van 2011 tot en met 2016 in totaal 16 keer te maken met een storing vanwege spoorlopers. Dat blijkt uit cijfers van rijdendetreinen.nl.

De stations Lage Zwaluwe en Gilze-Rijen hadden allebei met 5 storingen te maken. De andere storingen waren in Breda (4), Breda-Prinsenbeek (1) en Etten-Leur (1). De stations in Bergen op Zoom, Roosendaal, Oudenbosch en Zevenbergen hadden in die vijf jaar geen enkele keer te maken met storingen door spoorlopers. 

Spoorlopers zijn bijvoorbeeld wandelaars of mensen die hun hond langs het spoor uitlaten. Maar ook spelende kinderen, mensen die via het spoor een kortere route willen nemen, bramenplukkers of vandalen.  ProRail heeft al vaker campagnes gehouden om mensen er bewust van te maken dat lopen over het spoor levensgevaarlijk is en voor veel vertraging zorgt. Eerder deze week kondigde ProRail aan dat er een proef komt met een kliklijn om spoorlopers op te kunnen pakken. 

Het station Dordrecht, net buiten West-Brabant, is het station dat in de afgelopen vijf jaar landelijk gezien het vaakst (11 keer) te maken had met een storing door spoorlopers.

poll

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
111 stemmen