Volledig scherm
© Pro Shots

Vreven: 'We mogen verliezen, maar niet op deze manier'

DEN BOSCH Stijn Vreven spuugde van nijd een rochel richting het Bossche kunstgras. Azizov had de thuisclub zojuist op 2-0 geschoten en zijn eerste nederlaag als trainer van NAC diende zich aan. ,,We mogen verliezen, maar niet op deze manier”, foeterde Belg in de catacomben van stadion De Vliert.


Vreven ondervond vanaf de zijlijn waar zijn voorgangers Marinus Dijkhuizen en Robert Maaskant al eerder tegenaan waren gelopen. Een gebrek aan passie en agressie. ,,Vandaag heb ik iets gemist in mijn ploeg”, vervolgde hij. ,,Op het gebied van werkethiek en duelkracht. Het is mijn verantwoordelijkheid om dat er in te brengen. Daarom ben ik zelf ook ontgoocheld.”

De Belg blijft er bij dat NAC een goede ploeg heeft. ,,Een heel goede zelfs. Wij zijn beter dan FC Den Bosch, maar alleen wij dezelfde mentaliteit hebben als die jongens, kunnen wij van ze winnen. Het is mijn taak die mentaliteit er in te brengen.”

Als speler hoefde geen enkel trainer hem wat dat betreft op scherp te zetten. ,,Iedereen is anders”, stelt hij echter. ,,Als het er niet is, moet ik het ze bijbrengen.”

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”