Volledig scherm
Stijn Vreven verlaat het veld na het verlies . © ANP Pro Shots

Verliezende Vreven heeft meer aan Vitesse dan een half jaar eerste divisie

In de bespiegelingen vooraf had trainer Stijn Vreven erop gehamerd om de eerste twintig minuten ongeschonden door te komen, maar binnen twee minuten keek NAC in Arnhem tegen een achterstand aan. ,,We beseffen nu wat de eredivisie inhoudt. Laat dit een wake-up call zijn voor ons.”

De Bredanaars werden in een halflege Gelredome in de eerste helft aan alle kanten voorbij gelopen door een oppermachtig Vitesse dat uiteindelijk verdiend met 4-1 won. Na een half uur had NAC al drie treffers geslikt. ,,We hebben er helemaal geen wedstrijd van kunnen maken. Dit is een avond om van te leren”, zei Vreven na het verloren openingsduel. 

Quote

Dit is een avond om van te leren

Stijn Vreven

,,Tempo en duelkracht moeten omhoog, want dit is de intensiteit, kwaliteit en zakelijkheid van de ploegen die we gaan tegenkomen in de eredivisie. Mijn technische staf en ik hebben van deze avond meer geleerd dan van een half jaar eerste divisie. Volgende week tegen PSV moet het echt beter.”

  1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.