Volledig scherm
© Pro Shots

Verdediger Chiro N'Toko voor anderhalf jaar naar NAC

BREDA – Chiro N’Toko wordt na Manu Garcia de tweede winteraanwinst van NAC. De 28-jarige centrale verdediger komt over van Cambuur en tekent voor anderhalf jaar met een optie voor nog een extra jaar.

Afgelopen zomer deed technisch directeur Hans Smulders al een poging N’Toko, die zowel de Congolese als Belgische nationaliteit heeft, naar Breda te halen. Hij moest echter wachten totdat Luis Pedro zou zijn vertrokken. Toen dat eenmaal gebeurd was, had N’Toko bij Cambuur voor twee jaar getekend. Smulders werkte in de periode 2013-2016 drie jaar samen met N’Toko bij Eindhoven waar de speler uitgroeide tot een van de beste verdedigers van de eerste divisie.

N’Toko moet de kwetsbare Bredase verdediging met zijn ervaring, (duel)kracht en leiderschap meer houvast geven. Door de komst van de 1.90 meter lange mandekker neemt de concurrentie achterin toe. Naast N’Toko komen ook Shane O’Neill, Arno Verschueren, Kevin van Diermen en Jesse van Bezooijen in aanmerking voor de twee centrale posities achterin.

Bij Cambuur was N’Toko de eerste drie maanden van het seizoen onomstreden als basisspeler. Op het moment dat hij begin november geblesseerd raakte, startte een reeks van vier overwinningen van Cambuur. De gewonnen wedstrijd tegen NAC op 25 november was de laatste keer dat N’Toko in actie kwam voor de Leeuwarders. Nadien behoorde hij vier duels op rij niet meer tot de selectie. En zo krijgt Smulders met een half jaar vertraging alsnog zijn gewenste versterking in het hart van de defensie.

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”