Volledig scherm
© Pro Shots

Van Diermen: 'We hadden niets in te brengen'

BREDA - Kevin van Diermen moest diep nadenken toen hem werd gevraagd welk woord als eerste bij hem bovenkwam na de kansloze verloren bekerpartij tegen VVV. „Het was in ieder geval dramatisch. We hadden niks in te brengen”, stelde hij gelaten vast.


Van Diermen was voor rust aanvoerder van een elftal dat slecht uit de startblokken kwam. "Het is niet gemakkelijk om daarna wel weer in de wedstrijd te komen. Maar daarnaast brachten we te weinig. Een schot van Olivier Rommens, dat was het." En dat op een avond dat NAC zich volgens Van Diermen nog zo had voorgenomen om het publiek thuis een keer te vermaken. "Wat dat betreft hadden we wat goed te maken. Dan is het klote dat je uitgerekend vandaag een totale offday heb. Er lukte niks vandaag." Ofs het te maken had met de nodige omzettingen in het elftal? Het voetbal oogde onsamenhangend. Van Diermen dacht van niet. "We speelden vanavond dan wel voor het eerst in deze samenstelling, maar op de training hebben al genoeg samengespeeld. Dat kan de reden niet zijn." Net zo min als dat de late omzetting vanwege het te laat komen van Brandon Barker volgens hem van invloed is geweest op het spel. "Ik heb het eerder niet vaak meegemaakt dat een speler uit de basis werd gelaten omdat hij te laat kwam. Het elftal moest daardoor op twee plekken worden omgezet, maar ik geloof niet dat het ons heeft afgeleid. Iedereen doet toch zijn eigen voorbereiding."

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.