Volledig scherm
© Pro Shots

Twente blijft in eredivisie, maar NAC blijft voorstander van twee promotieplekken (stelling)

BREDA – “Er is veel over gezegd, maar ik denk dat heel weinig mensen hier nog iets van begrijpen”, laat de algemeen directeur van NAC, Justin Goetzee, in een eerste reactie weten naar aanleiding van het nieuws dat FC Twente komend seizoen alsnog in de eredivisie speelt.

De Enschedeërs tekenden met succes beroep aan tegen het besluit van de licentiecommissie dat de club in de eerste divisie een doorstart moet maken. Vrijdag stelde de beroepscommissie licentiezaken FC Twente in het gelijk waardoor De Graafschap op sportieve gronden alsnog degradeert. “Dat betekent dat wij voor de korte termijn geen compensatie willen met een tweede extra promotieplek”, zegt Goetzee.

“Voor de lange termijn is NAC samen met de eerste divisie voorstander dat twee clubs rechtstreeks promoveren naar de eredivisie. De KNVB heeft toegezegd actie te ondernemen en de promotie- degradatieregeling onder de loep te zullen nemen. Daar wordt dus naar gekeken. Doordat FC Twente in de eredivisie blijft, verandert er voor NAC niks.”

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
1-0
NECNEC
away logo

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1222 stemmen