Volledig scherm
© Pro Shots

Tribuneklant Grad Damen blijft tot de zomer bij NAC

BREDA - Grad Damen maakt het seizoen bij NAC af. De middenvelder is na de trainerswissel zijn basisplaats kwijtgeraakt en via de bank afgelopen vrijdag zelfs op de tribune terechtgekomen. Een verhuur, waarover in oktober nog werd nagedacht, is nu niet meer aan de orde. Maandag kwam het 19-jarige Bredase talent als aanvoerder bij het tweede in actie.

De linkspoot wil ondanks de moordende concurrentiestrijd voor zijn kans gaan. In de zomer zal hij de situatie opnieuw bekijken. Het is nu tekort dag om actie te ondernemen aangezien de (binnenlandse) transfermarkt vandaag (dinsdag) middernacht op slot gaat.
Op het middenveld bij NAC is sprake van overbooking. Geen dubbele, maar een driedubbele bezetting. Tien spelers strijden om drie plekken en twee tot drie stoeltjes op de bank. Bodi Brusselers wordt niet meegerekend, hoewel hij het best tot zijn recht komt achter de spitsen in plaats van op de vleugel. Begin dit jaar zette hij zijn krabbel onder een driejarige overeenkomst, vrijdag tegen MVV zat hij naast Damen op de tribune. Met in het achterhoofd dat de zieke Olivier Rommens en de geblesseerde Gianluca Nijholt (knie) ontbraken, staat Damen voor een heidens karwei terug in de picture te komen.

Trainer Stijn Vreven kiest duidelijk voor Robbie Haemhouts, Arno Verschueren en de tot het einde van dit seizoen van Manchester City gehuurde Manu Garcia. Daarachter is het dringen voor plaats op de bank. Van de tien middenvelders hebben Stans, Haemhouts, Nijholt, Verschueren en Vinnie Vermeer allemaal een contract tot medio 2019. De eerste drie behoren tot de best betaalde spelers. Stans mag weg. Enkele clubs hebben zich deze maand voor hem gemeld bij NAC, maar geen van die clubs wilde tegemoet komen aan de eisen van de Bredase leiding. Daarop heeft de overbodige speler besloten om te blijven. Ook Nijholt moet als hij straks hersteld is, vechten voor zijn speelminuten. Daarnaast staan Rommens en Damen tot medio 2018 onder contract, heeft Mounir el Allouchi een aflopende verbintenis en maakt Feyo Glim op amateurbasis deel uit van de selectie.

Technisch directeur Hans Smulders was de afgelopen dagen niet bereikbaar voor een reactie. Dinsdag hoopt hij op de laatste dag van de transfermarkt een spits te kunnen presenteren en spelers die niet op speelminuten hoeven te rekenen alsnog ergens anders onder te brengen.