Jelle ten Rouwelaar
Volledig scherm
Jelle ten Rouwelaar © Yadran Blanco

Ten Rouwelaar: 'De teleurstelling is groot, zo dichtbij....'

TILBURG - Jelle ten Rouwelaar speelde zondag zijn allerlaatste duel als betaald voetballer. Zijn afscheidsduel liep uit op een zware domper, NAC verloor met 3-1 en promoveert niet naar de eredivisie.

Het had anders kunnen zijn, als Kevin Brands de 3-2 had weten te maken. "Ja, als je er over nadenkt, word je er nog zieker van", zegt de doelman na afloop tegen Fox Sports.

Hij vond de nederlaag echter wel verdiend. "We waren te angstig. Op beslissende momenten niet scherp in de duels, maar we waren er wel heel dichtbij."

"De eerste goal was een behoorlijke tik en pas op het einde kregen we twee kansen met Brands, daar moet er dan een van binnen."

En dus sluit Ten Rouwelaar zijn loopbaan na achttien jaar af met een enorme domper. Op andere gedachten brengt deze deceptie hem echter niet, hij stopt op zeker. "Ik weet het honderd procent zeker. Het waren mooie jaren, ik heb alles gegeven. Het was een mooie tijd, vooral bij NAC. Alleen het had zo mooi geweest als het vandaag anders was afgesloten."

  1. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.