Volledig scherm
© Pro Shots

Stans: 'We moeten het eerder op slot gooien, dat neem ik mezelf kwalijk'

GROESBEEK - NAC boekte zijn tweede zege van het seizoen, maar in het slot werd het toch nog spannend. Dat terwijl Jeff Stans al eerder voor ruimte had kunnen zorgen. De middenvelder miste een penalty. Hij is schuldbewust. "Daar baal ik van."

"Ik twijfelde niet, ik koos gewoon mijn hoek. Met mijn schot mag ik ze niet missen, ik neem ze niet voor niets. Maar ik schoot 'm niet goed binnen. Hij was niet eens vol in de hoek." Zodoende bleef het bij rust 0-1, door een doelpunt van Ashley Smith-Brown.

"We zijn niet echt in de problemen gekomen, maar we moeten het eerder op slot gooien. Dat neem ik mezelf kwalijk." Anderzijds vindt Stans een nipte zege niet vreemd. "Er zijn weinig ploegen die hier met grote cijfers winnen."

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."