Technisch directeur Hans Smulders van NAC.
Volledig scherm
Technisch directeur Hans Smulders van NAC.

Smulders wil op korte termijn nieuwe trainer presenteren

BREDA – Technisch directeur is niet te spreken over de uitlatingen van Marinus Dijkhuizen. De ontslagen trainer van NAC noemde de handelswijze van de clubleiding ‘mensonterend en respectloos’. “Hij moet dat tegen mij zeggen, niet tegen jou”, vindt technisch directeur Hans Smulders.

“Het is niet fijn om zoiets te horen, maar ik heb een keuze gemaakt die ik prima kan onderbouwen. Woensdagmiddag is pas de beslissing genomen om per direct te stoppen met Marinus. In januari zouden wij als club aangeven dat het aflopende contract niet verlengd zou worden. Dat we dus niet met elkaar zouden doorgaan. Wij vinden dat de ontwikkeling van spelers niet synchroon loopt met de verwachtingen die wij hebben. In de visie voor de lange termijn is dit de beste keuze. Ik denk dat een andere trainer meer uit deze spelers haalt. Er is ingezet op een topsportcultuur waarbij we meer mensen inzetten om spelers beter te maken. Met een andere trainer denken wij dit proces te kunnen versnellen. Nee, Manchester City bemoeit zich niet met ons beleid. Die hebben slechts een ondersteunende rol.”

Smulders wilde niet ingaan op de namen die circuleren als mogelijke opvolger van Dijkhuizen. “Daar heb ik mij nog niet mee beziggehouden. We moeten dingen niet met elkaar gaan vermengen. We hebben nu tien dagen uitgebreid de tijd om te kijken wat het beste is voor NAC. De nieuwe trainer moet een bepaald type zijn die breed gedragen wordt binnen de organisatie en past binnen het profiel van het ontwikkelen van spelers.”

Over zijn eigen positie zegt Smulders: “Niet alle keuzes die wij gemaakt hebben, zijn goed uitgepakt. Dat klopt. Mij is echter gevraagd een visie uit te stippelen voor de lange termijn. Met een jonge selectie waar toekomst in zit. Daar heb ik nog steeds alle vertrouwen in.”

  1. Multimiljonair biedt NAC-spelers  premie van 110.000 euro bij promotie
    Play
    Video interview

    Multimiljonair biedt NAC-spelers premie van 110.000 euro bij promotie

    ZUNDERT – Hoog bezoek bij NAC. Maandag rond het middaguur arriveerde multimiljonair Salar Azimi op het trainingscomplex in Zundert. De uit Aardenburg afkomstige zakenman heeft de spelers van NAC een premie van in totaal 110.000 euro aangeboden als de Bredase club promoveert naar de eredivisie. "Ik bied het de spelers aan en die mogen het onderling verdelen. Het is een stimulans om beter hun best te doen."