Volledig scherm

Shay Facey (City) niet naar NAC en heeft clubs voor het uitkiezen

BREDA – Shay Facey komt niet naar NAC. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen. De 21-jarige verdediger van Manchester City, met wie NAC een samenwerkingsverband heeft, trainde eind vorige week enkele dagen mee bij de Bredase eerstedivisionist. Daarnaast bezocht hij vrijdag de wedstrijd NAC – FC Den Bosch, maar past er desondanks voor om een jaar in de eerste divisie te spelen.


Facey, die grote indruk maakte op de NAC spelers, staat namelijk ook in de concrete belangstelling van clubs uit de eredivisie (Heerenveen) en clubs uit de Engelse eerste divisie. Op basis van sportieve gronden maakt Facey dus de beslissing om niet voor NAC te kiezen. Evenals Kean Bryan, een andere centrale verdediger die Manchester City ook bij NAC wilde stallen, past hij ervoor om in de eerste divisie te spelen.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."