Volledig scherm

Samenvattingen Eerste divisie elke vrijdagavond bij Veronica

AMSTERDAM (ANP) - De samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de eerste divisie zijn het komende seizoen te zien op Veronica. Het programma wordt elke vrijdag om 23.00 uur uitgezonden en duurt ongeveer een uur, maakte SBS Broadcasting vrijdag bekend.

Tot afgelopen seizoen waren de samenvattingen van de duels te zien op SBS6. Dat was vaak pas na middernacht. Met een vast tijdstip, eerder op de avond, moeten de kijkcijfers toenemen. Ook de clubs zijn er blij mee. "De vrijdagavond is dé avond van de Jupiler League. Een vast én vroeger tijdstip voor de samenvattingen bij Veronica sluit hier perfect op aan”, reageert Marc Boele, algemeen directeur van de eerste divisie. "Fans die bij de wedstrijden zijn geweest, kunnen bij thuiskomst direct de doelpunten van de overige wedstrijden zien.''

Wytse van der Goot gaat het programma op Veronica presenteren. Vrijdag 5 augustus is de eerste uitzending.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."