Volledig scherm
© Pro Shots

Rob Penders ontgoocheld na frustrerende avond

VELSEN-ZUID – „Een frustrerende avond”, zegt een teleurgestelde Rob Penders direct na het verlies bij Telstar. „Ik ben wel ontgoocheld ja.” De assistent die eenmaal de geschorste Marinus Dijkhuizen als hoofdtrainer vervangt, is reëel in zijn commentaar na afloop.

„We hadden veel de bal, maar ik noem het meer een schijnoverwicht. We speelden in een te laag tempo en hebben in de tweede helft niks gecreëerd. De ruimtes waren klein, maar het was bij vlagen wandelen wat we deden. Vooraf wisten we dat Telstar zich zou laten inzakken. Dat doen bijna alle teams tegen ons. Dat is niet nieuw. Voetbaltechnisch zijn wij echter niet in staat om daar in een hoog tempo iets tegen te doen. Dan moet je een stukje agressiviteit brengen. Dat miste ik. Wij moeten er meer voetbal inbrengen en het tempo moet omhoog als wij de bal hebben.”

Na het verlies bij Volendam gevolgd door de zeperd tegen Telstar, zwelt de kritiek weer aan. Ook dat begrijpt Penders die al jaren meeloopt bij NAC.

„Twee keer op rij verliezen, dat hoort niet bij NAC. Daar heb je gelijk in. Dan is het logisch dat je kritiek krijgt bij deze club en dat er vragen worden gesteld. We moeten het beter gaan doen.”