Volledig scherm
Belgische proefspeler Alexander Corryn aan de bal. © René Schotanus / Pix4Profs

Reserves NAC winnen met moeite van stadgenoten Baronie, 0-3

BREDA – NAC heeft de oefencampagne in de voorbereiding vervolgd met een moeizame 0-3 zege op de amateurs van stadgenoot Baronie. Jeff Stans voor rust en Fisayo Adarabioyo en Cyriel Dessers na de pauze tekende voor de treffers van de eerstedivisionist.
Trainer Marinus Dijkhuizen trad met slechts drie spelers aan die op 5 augustus bij de start van de competitie als basiskrachten worden beschouwd: Kevin van Diermen, gelegenheidsaanvoerder Jeff Stans en Giovanni Korte. Hoewel Korte met Danny Verbeek om één plek op de vleugels zal moeten concurreren. Manchester City huurling Thomas Agyepong lijkt voorin zeker van een plek in de basisploeg.

NAC heeft tot nu toe alle wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Bredanaars speelden eerder al tegen Kogelvangers (0-6), Madese Boys (0-5), Moerdijkse selectie (1-6), Zundertse selectie (0-4) en afgelopen woensdag KV Mechelen (2-0-winst).

Volgende week zaterdag 23 juli staat de Open Dag op het programma. NAC probeert voor die dag het onder 23 team van Liverpool te strikken als opponent. Dat laatste bevestigde technisch directeur Hans Smulders na de oefenzege op Baronie.

Baronie – NAC 0-3 (0-1) – 45+1. Stans 0-1, 53. Adarabioyo 0-2, 75. Dessers 0-3.

Opstelling NAC: Van der Maaten (46. Noppert); Glandon (73. Rommens), Meijers, Van Diermen (46. Demon), Corryn (73. Nijholt); Glim (46. Sporkslede), Stans, Damen (87. Glandon); Korte, Adarabioyo (73. Dessers) en El Allouchi (46. Verbeek).

  1. Stans verliest eerste slag op overbevolkt middenveld

    Stans verliest eerste slag op overbevolkt middenveld

    OUD GASTEL - In trainingspak, vlakbij de ingang van het sportpark en tussen de geblesseerde en revaliderende spelers volgde Jeff Stans (foto) het duel. Zijn lichaam is in orde, hij kreeg minuten tegen de amateurclubs, maar bij de eerste serieuze oefenwedstrijd is de 27-jarige middenvelder niet nodig. Trainer Stijn Vreven kiest voor vier andere spelers. ,,Op bepaalde posities moet ik kiezen tussen spelers en ik wil niet meer rouleren met spelers op andere posities."
  2. Td Smulders: 'Er is maar een belang dat telt; het belang van NAC'

    Td Smulders: 'Er is maar een belang dat telt; het belang van NAC'

    NAC is opvallend actief op de transfermarkt. De Bredase club is op een stuk of vier spelers na, klaar voor het nieuwe seizoen. Tien nieuwelingen en twaalf vertrekkers vallen er te noteren bij NAC dat opvallend actief is op de transfermarkt. Een vleugelverdediger, twee buitenspelers en een spits erbij en de Bredase club is ver klaar voor het nieuwe seizoen. ,,In een ideaal scenario ga ik uit van een dubbele bezetting en in iedere linie acht tot tien spelers. Dan kom je uit op dertig man waartussen ook spelers voor het tweede zitten", zegt technisch directeur Hans Smulders die het liefst werkt buiten het zicht van het grote publiek.