Belgische proefspeler Alexander Corryn aan de bal.
Volledig scherm
Belgische proefspeler Alexander Corryn aan de bal. © René Schotanus / Pix4Profs

Reserves NAC winnen met moeite van stadgenoten Baronie, 0-3

BREDA – NAC heeft de oefencampagne in de voorbereiding vervolgd met een moeizame 0-3 zege op de amateurs van stadgenoot Baronie. Jeff Stans voor rust en Fisayo Adarabioyo en Cyriel Dessers na de pauze tekende voor de treffers van de eerstedivisionist.
Trainer Marinus Dijkhuizen trad met slechts drie spelers aan die op 5 augustus bij de start van de competitie als basiskrachten worden beschouwd: Kevin van Diermen, gelegenheidsaanvoerder Jeff Stans en Giovanni Korte. Hoewel Korte met Danny Verbeek om één plek op de vleugels zal moeten concurreren. Manchester City huurling Thomas Agyepong lijkt voorin zeker van een plek in de basisploeg.

NAC heeft tot nu toe alle wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Bredanaars speelden eerder al tegen Kogelvangers (0-6), Madese Boys (0-5), Moerdijkse selectie (1-6), Zundertse selectie (0-4) en afgelopen woensdag KV Mechelen (2-0-winst).

Volgende week zaterdag 23 juli staat de Open Dag op het programma. NAC probeert voor die dag het onder 23 team van Liverpool te strikken als opponent. Dat laatste bevestigde technisch directeur Hans Smulders na de oefenzege op Baronie.

Baronie – NAC 0-3 (0-1) – 45+1. Stans 0-1, 53. Adarabioyo 0-2, 75. Dessers 0-3.

Opstelling NAC: Van der Maaten (46. Noppert); Glandon (73. Rommens), Meijers, Van Diermen (46. Demon), Corryn (73. Nijholt); Glim (46. Sporkslede), Stans, Damen (87. Glandon); Korte, Adarabioyo (73. Dessers) en El Allouchi (46. Verbeek).

  1. NAC-trainer Vreven: 'NEC heeft de druk, wij hebben de drang'
    video

    NAC-trainer Vreven: 'NEC heeft de druk, wij hebben de drang'

    ZUNDERT – Relaxed en vol vertrouwen staat Stijn Vreven een dag voor de finale van de nacompetitie de pers in Zundert te woord. Het besluit om deze week achter gesloten deuren te trainen, is niet ingegeven door onzekerheid. “Nee hoor”, zegt de trainer van NAC. “We hebben geen extra geheimen en we gaan ook niks nieuws proberen. Het is vooral om de rust te bewaren rond de twee belangrijkste wedstrijden van dit seizoen.”

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
18:30
NECNEC
away logo

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1009 stemmen