Volledig scherm
© Pro Shots

Realistische Dijkhuizen: 'Wij worden niet zomaar kampioen'

AMSTERDAM – “Het was heel moeilijk”, gaf Marinus Dijkhuizen toe na de 2-1-nederlaag van NAC bij Jong Ajax. “Zij hebben een aantal geweldige talenten, een hoger budget en spelers die veel meer verdienen dan bij NAC. Afgezien daarvan hadden wij veel meer moeten brengen.”
De trainer zag hoe zijn team, ondanks de korte uitslag, kansloos was in een vrijwel lege Arena. “We hebben veel te weinig aan de bal gebracht. Heel de voorhoede had veel meer moeten brengen. Als je Cyriel Dessers bijvoorbeeld het eerste uur ziet of het laatste half uur. Dat is een groot verschil. Ik snap wel dat het misschien wat makkelijker werd toen Fisayo Adarabioyo erbij kwam. Maar het was te weinig. Daarnaast kwamen we amper in de duels. Dat is toch een vereiste om in de wedstrijd te komen. Aan de andere kant moeten we realistisch zijn. Als je zo’n De Ligt of Nouri ziet, dat is grote klasse. NAC is gewoon een eerste divisieclub met een beperkt spelersbudget. Wij worden niet zomaar kampioen.”

  1. Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    Brondeel dankt Jelle voor transfer: 'Dankzij hem kan ik deze stap maken'

    BREDA – Dat zijn progressie niet onopgemerkt is gebleven in de eredivisie, was al langer bekend. In de winterstop was er serieuze belangstelling voor de doelman. Een maand geleden meldde FC Twente zich voor het eerst bij NAC en was de keuze voor Jorn Brondeel snel gemaakt. “Ze volgden mij al een tijdje en spraken meteen veel vertrouwen uit. Uit alles bleek dat ze erg geïnteresseerd waren. Dat sprak mij enorm aan.”
  2. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.