Volledig scherm
© Pro Shots

Overvolle ziekenboeg groot probleem voor NAC

LEEUWARDEN – De ziekenboeg van NAC begint surrealistische vormen aan te nemen en bestaat inmiddels uit zeven (basis)spelers. Met twee thuiswedstrijden in vijf dagen tijd voor de deur, maandag Helmond Sport en vrijdag Almere City, is het voor trainer Marinus Dijkhuizen te hopen dat hij wat spelers terugkrijgt.

Woensdag brak Bodi Brusselers op de training op twee plaatsen zijn arm, nadat er een bal tegen zijn pols was aangeschoten. Hij is daardoor tot de winterstop uitgeschakeld. Datzelfde geldt voor Danny Verbeek die eind oktober een zware schouderblessure opliep in de wedstrijd tegen FC Oss. Thomas Agyepong werkt al twee weken aan een individueel herstelprogramma vanwege hamstringklachten. Dat is drie.


Donderdag tijdens de afsluitende training richting de wedstrijd met Cambuur (3-1-nederlaag) kwamen daar nog eens vier blessuregevallen bij. Totaal onverwacht. Gianluca Nijholt heeft opnieuw last van zijn knie. Maandag wordt de middenvelder uitgebreid onderzocht, maar de verwachting is dat hij pas in het nieuwe kalenderjaar weer beschikbaar zal zijn. Daarnaast zitten ook Mounir el Allouchi (enkel), Brandon Barker (knie) en Cyriel Dessers (hamstring) in de lappenmand. Allen liepen de kwaaltjes donderdag op. Ze werden vrijdagochtend op het trainingscomplex in Zundert nog uitgebreid getest, maar niet fit genoeg bevonden.

Zaterdag en zondag zal bekeken worden of een van hen maandag inzetbaar is tegen Helmond Sport.

  1. Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    Stans is niet vanwege het geld gebleven bij NAC

    BREDA - Het shirt met nummer tien werd hem bij binnenkomst overhandigd. Alsof hij als nieuwe stuurman de leiding kreeg van een op drift geraakt schip. Maar wat wil nu het geval? Jeff Stans komt als rechts- of linkshalf beter uit de voeten in een 4-3-3-syteem dan als nummer tien. In de winterstop tijdens een persoonlijk gesprek met trainer Stijn Vreven heeft hij aangegeven te willen concurreren voor de andere twee plekken op het middenveld, omdat zijn kwaliteiten daar meer tot zijn recht komen.