Volledig scherm
© Pro Shots

Opgewekte Dijkhuizen: 'Deze zege geeft enorme boost'

WAALWIJK – „Deze zege geeft een enorme boost”, denkt trainer Marinus Dijkhuizen. „Dit hadden we hard nodig na de laatste twee thuiswedstrijden. Het was een enerverende wedstrijd. Het ging continu op en neer. Voor de neutrale toeschouwer was het fantastisch. Ik heb heel veel goede dingen gezien. Veel kansen gecreëerd en vier doelpunten gemaakt wat de laatste weken een probleem was.”

NAC dankte de overwinning (2-4) bij RKC aan de voor het grote publiek nog onbekende spelers Fisayo Adarabioyo en Shane O’Neill. Een Engelse spits en een Amerikaanse verdediger die als invallers het verschil maakten. „Met Shane wilde ik meer fysiek en rust brengen achterin. Arno was kwetsbaar in de lucht. Vandaar dat ik Shane bracht. Dat hij dan scoort is mooi meegenomen. Fisayo is van ver gekomen. Hij traint keihard en doet er alles aan om beter te worden. Eigenlijk zou ik Verbeek brengen, maar Dessers had last van zijn rug. Dat uitgerekend de invallers vervolgens scoren en beslissend zijn, is goed voor het teamproces. Ik heb daarom ook bewust twaalf spelers op de bank gezet, omdat ik iedereen erbij wil betrekken.”

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."